start
Wie ben ik?

Ik ben mw. mr. M.J.M. (Jolanda) Houben en heb ruim 10 jaar praktijkervaring als advocaat. Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht en mediation en kan u daarnaast van dienst zijn in de algemene juridische praktijk. Als cliënt kunt u rekenen op een eerlijk en helder advies; zo weet u direct waar u staat! Een praktische oplossing zal ik met u bespreken, maar zonder daarbij voorbij te gaan aan de juridische grondslag. Ik voel mij als mens zeer betrokken bij uw belangen en de rechtvaardige en respectvolle behandeling daarvan. In mijn rol als advocaat en mediator stel ik uw belang centraal. Vanuit deze persoonlijke drijfveer heb ik in 2010 Houben Advocaat en Mediator opgericht.

Mijn opleiding rechten heb ik gevolgd aan de Universiteit van Utrecht met als specialisatie strafrecht. Tijdens mijn studie ben ik actief geweest bij de studievereniging Ad Informandum en ben daarvan eveneens voorzitter geweest. Ook ben ik tijdens mijn studie als vrijwilliger werkzaam geweest bij de wijkwinkel Utrecht Zuidwest voor het geven van eerstelijns juridische hulp. Bovendien heb ik tijdens mijn studie meerdere stages gelopen. Zo heb ik ook internationale ervaring opgedaan bij een advocatenkantoor in Curaçao. Verder heb ik een jaar een rechtenstudie gevolgd aan de Universiteit van Wales.

Na mijn studie ben ik in 2000 beëdigd als advocaat. Vervolgens ben ik ruim twee jaren als advocaat werkzaam geweest in Utrecht bij een middelgroot kantoor. Daarna ben ik ruim 8 jaren werkzaam geweest als advocaat bij een middelgroot kantoor in Roermond. In heb mij bezig gehouden met juridische kwestie op vele verschillende rechtsgebieden waardoor ik als advocaat breed ontwikkeld ben.

In de loop der jaren ben ik mij verder gaan specialiseren in het arbeidsrecht en mediation. Daarvoor heb ik de specialisatieopleiding Grotius Arbeidsrecht in 2007 behaald. In 2007 ben ik opgeleid tot NMI gecertificeerd Mediator. Sindsdien ben ik werkzaam als (rechtbank)mediator. Ik ben lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Verder ben ik aangesloten bij de Mediators Federatie Nederland als MfN-registermediator (MfN). Regionaal neem ik deel aan de Werkgroep Arbeidsrecht en de Intervisiegroep Mediation. Ten slotte werk ik samen met collega advocaten en andere deskundigen.
contact1-2
T 0475 562 903 • E info@advocaathouben.nl • Wijngaard 8, 6017 AG Thorn • F 0475 475 846